Activiteiten

HB-opstap – 3 juni 2024

HB-opstap organiseert elke maand, in Zwolle, op een vaste avond, de maandagavond een informele avond voor hoogbegaafden.

Informele avond voor hoogbegaafden

HB-opstap is een informele avond voor hoogbegaafden. Op stap naar uitwisseling, herkenning, inspiratie en gezelligheid met gelijkgestemden.
Tijdens deze avond kun je andere hoogbegaafden ontmoeten en een praatje aanknopen of een gezamenlijke activiteit ontwikkelen. Eigen inbreng wordt zeer gewaardeerd.

Voor wie
Iedereen die zichzelf herkent in de onderstaande definitie van hoogbegaafdheid of in een deel van deze lijst kenmerken, is welkom om deel te nemen aan HB-opstap. Ook als je nog aan het onderzoeken bent of dit op jou van toepassing is ben je van harte welkom.

“Een hoogbegaafde is een snelle en slimme denker, die complexe zaken aankan. Autonoom, nieuwsgierig en gedreven van aard. Een sensitief en emotioneel mens, intens levend. Hij of zij schept plezier in creëren.” *

Waar
Onze reguliere locatie is Café De Belgische Keizer, Melkmarkt 58 te Zwolle. De zaal waarin we zitten kan wisselen, let op het bordje met ons HB-opstap logo. Als je bij het aanmelden je mobiele nummer doorgeeft, krijg je ’s avonds tegen half acht een Whatsapp bericht met de juiste zaal.

Tijd
Er is een vaste avond, de maandagavond, in beginsel eens per maand. Inloop vanaf 19:30 uur. We vinden het fijn als iedereen er om 20:00 uur is, zodat we een gezamenlijke start kunnen maken. We gaan door tot 22:00 uur, of langer voor wie wil.
Zie ook HB-opstap.nl

Voor de komende maanden zijn nog geen avonden gepland.

Kosten
Deelname is gratis. Drankjes zijn voor eigen rekening.

Aanmelden
Voor meer informatie en aanmelden kijk op HB-opstap.nl

Wie zijn wij
HB-opstap is een initiatief van Marga Spaanjaars en Arnold ter Stege. Beiden hebben in diverse rollen als coach en trainer te maken met hoogbegaafden, en zagen zo de noodzaak van een informele ontmoetingsplek. Inmiddels is het stokje van hen overgenomen door Vincent Snijder, Hendri Bos en Dirk Timmer. Zij hebben elkaar leren kennen bij HB-opstap en zetten dit graag enthousiast voort. HB-opstap is in hun visie een plek waar hoogbegaafden in een ‘huiselijke’ sfeer stappen kunnen zetten op het gebied van contact, informatie, ontdekken en ontspannen.

 

* Delphi-model Hoogbegaafdheid, uit “Hoogbegaafd. Dat zie je zó! Over zelfbeeld en imago van hoogbegaafden”. M.B.G.M. Kooijman – van Thiel (red). OYA Productions, 2008

Word jij ook lid van Choochem?

Als lid van Choochem ondersteun je het zichtbaar maken van informatie en verhalen over hoogbegaafdheid, vanuit christelijke perspectief. Zodat meer mensen de (h)erkenning vinden die ze zoeken. Enkele voordelen van het lidmaatschap:

 

  • 10% korting op activiteiten
  • Toegang tot besloten Facebook-groep met gelijkgestemden
  • Gratis inspirerende webinars
  • Korting op het jaarlijkse symposium