Activiteiten

Hoogbegaafdheidsgroep voor kinderen – 14 mei 2024

Dotado (Rotterdam) organiseert een groepstraining waar hoogbegaafde kinderen van en met elkaar leren, ervaringen uitwisselen en herkenning vinden bij gelijkgestemden.

De HB-groep voor kinderen is de plek waar hoogbegaafde kinderen van en met elkaar leren, ervaringen uitwisselen en herkenning vinden bij gelijkgestemden.

In vijf bijeenkomsten van 1,5 uur gaan de kinderen op een actieve manier met elkaar aan de slag. De kinderen leren meer over hoogbegaafdheid bij zichzelf en bij anderen. Er is aandacht voor het ontdekken van de eigen krachten en het uitwisselen van ervaringen. De kinderen ontvangen praktische handvaten voor het dagelijkse leven en verkrijgen meer inzicht in hun eigen handleiding.

In de groepstraining leert het kind wat hoogbegaafdheid is en wat het betekent (voor zijn/haar leven) om hoogbegaafd te zijn. Gerelateerde onderwerpen komen aan bod, waaronder: perfectionisme, faalangst, piekeren, erbij horen en de verschillende gevoeligheden.

Voor wie is de training?

De training is bedoeld voor hoogbegaafde kinderen tussen van 7 t/m 10 jaar, die interesse hebben om meer over hoogbegaafdheid te leren. Daarnaast is het van belang dat het kind goed in staat is te functioneren in groepsverband en op de hoogte is van zijn/haar hoogbegaafdheid.

Data:

De HB-groep vindt plaats op dinsdagmiddag van 15:30-17:00 uur.
De eerstvolgende training start op dinsdag 14 mei en vindt wekelijks plaats voor een periode van 5 weken.

Door wie?

De cursus wordt gegeven door orthopedagoge Lisanne Scheringa. Zij heeft ervaring en affiniteit met de hoogbegaafde doelgroep.

Kosten?

350 euro per kind.

Opgeven?

Opgeven? Dat kan via het formulier op de website van Dotado.

Word jij ook lid van Choochem?

Als lid van Choochem ondersteun je het zichtbaar maken van informatie en verhalen over hoogbegaafdheid, vanuit christelijke perspectief. Zodat meer mensen de (h)erkenning vinden die ze zoeken. Enkele voordelen van het lidmaatschap:

 

  • 10% korting op activiteiten
  • Toegang tot besloten Facebook-groep met gelijkgestemden
  • Gratis inspirerende webinars
  • Korting op het jaarlijkse symposium