Activiteiten

‘Week van de Hoogbegaafdheid 2024’ – 9 t/m 17 maart 2024

Het organisatieteam van ‘Week van de Hoogbegaafdheid’ brengt met de Week van de Hoogbegaafdheid het onderwerp positief onder de aandacht.

Hoogbegaafden vind je overal!
En dat willen wij in deze week laten zien.

Waarom een Week van de Hoogbegaafdheid?

Het organisatieteam brengt met de Week van de Hoogbegaafdheid het onderwerp positief onder de aandacht. Zij willen kennis over hoogbegaafdheid verspreiden en vooroordelen en misvattingen proberen weg te nemen. Want hoogbegaafdheid is een woord dat niet bij iedereen positieve gedachten oproept. Mede hierdoor kunnen hoogbegaafden niet altijd en overal zichzelf zijn en hun talenten optimaal inzetten. En dat is enorm jammer, want hoogbegaafden hebben de maatschappij veel te bieden. Daarom dus deze week met een positieve insteek!

Wat gaan we doen?

De organisatie biedt een platform waarop evenementen-organisatoren hun evenement kunnen tonen. Ze streven ernaar dat er in iedere gemeente in Nederland en Vlaanderen in deze week minimaal één activiteit plaatsvindt met hoogbegaafdheid in de hoofdrol.

Er staan al weer meer dan 100 activiteiten gepland in de Week van de Hoogbegaafdheid (9 t/m 17 maart) !

Over hoogbegaafdheid

Hoogbegaafdheid is een persoonskenmerk dat bij 2 à 3 % van de bevolking voorkomt, afhankelijk van de gehanteerde definitie. Intelligentie is een essentieel onderdeel, maar hoogbegaafdheid is méér dan alleen een hoog IQ. Gedrevenheid, autonomie, creativiteit, sensitiviteit zijn andere aspecten van hoogbegaafdheid.

 

Word jij ook lid van Choochem?

Als lid van Choochem ondersteun je het zichtbaar maken van informatie en verhalen over hoogbegaafdheid, vanuit christelijke perspectief. Zodat meer mensen de (h)erkenning vinden die ze zoeken. Enkele voordelen van het lidmaatschap:

 

  • 10% korting op activiteiten
  • Toegang tot besloten Facebook-groep met gelijkgestemden
  • Gratis inspirerende webinars
  • Korting op het jaarlijkse symposium