Oproep van een Choochem lid

Begeleide intervisie voor hoogbegaafden.

Komend najaar wil ik graag één of meer intervisiegroepen opzetten en begeleiden voor hoogbegaafden. Ik denk dat ik zelf hoogbegaafd ben (ik ben er nooit op getest) maar ik heb gemerkt dat dit besef van hoogbegaafdheid puzzelstukjes op de plek heeft doen vallen. Ik begrijp mezelf beter en ben gaan inzien waardoor miscommunicatie kan ontstaan, in mijn termen: we communiceren vaak niet op dezelfde golflengte. Hoogbegaafden staan voor de uitdaging om op de eigen golflengte contact te maken met hun omgeving, en om te gaan met frustraties als ze niet begrepen en erkend worden in wat ze uitzenden en creatief om te gaan met de spanning die dit kan oproepen. Intervisie is vooral gericht is op het reflecteren en leren van ervaringen en deze vertalen naar nieuw wenselijk gedrag. De intervisie richt zich vooral op werksituaties en professionele ontwikkeling.

Iets over mezelf: ik ben zestig jaar, ik ben opgeleid in pedagogiek (1986 Rijksuniversiteit Utrecht) en in klinische psychologie (niveau basispsycholoog, 2005 Open Universiteit). Ik heb jarenlang gewerkt als adviseur, docent en trainer ten behoeve van het middelbaar beroepsonderwijs. In deze hoedanigheid heb ik ook docenten en managers coaching en supervisie gegeven. Vanaf 2009 werkte ik als adviseur, trainer en projectmanager in de GGZ.

Ik heb veel ervaring met het geven van intervisie, en ik heb de methodiek voor het geven van intervisie geleerd tijdens mijn docentenopleiding maatschappijleer (1985). Komend jaar wil ik graag een verkorte opleiding tot gecertificeerd supervisor gaan volgen voor ervaren supervisoren. Als onderdeel van de opleiding moet ik minimaal twee groepen groepssupervisie/intervisie geven. Het lijkt mij mooi om minimaal één maar evt. meer groepen te begeleiden. Ik denk aan een maandelijkse bijeenkomst, van september 2021 tot juli 2022. Ik zal dan ook zelf leersupervisie ontvangen voor de supervisie die ik ga geven. Afhankelijk van de belangstelling, zal ik groepen samenstellen op basis van leeftijd, plaats en opleiding/werkniveau. Gezien het feit dat ik een eigen bedrijf heb (serafuturo.nl) ben ik genoodzaakt een bescheiden vergoeding te vragen voor de supervisie, die ik mede zal bepalen op basis van draagkracht (richtbedrag 25 euro per persoon per keer). Het is wel belangrijk dat je werk hebt (mag ook onbetaald) om mee te kunnen doen. Mocht je belangstelling hebben maar geen werk hebben, maar wel interesse hebben, stuur dan ook een bericht, wellicht kan ik dan een aparte groep daarvoor organiseren.

Als je belangstelling hebt, stuur dan een korte motivatie waarom je wilt meedoen, met beknopte info over waar je woont, wat je opleiding is en wat je recente en huidige werk is. Ik woon in Utrecht.

Hannah van Wijngaarden, SeraFuturo, serafuturo@telfort.nl, tel. 0644249814.

Nb. Mijn website is in ontwikkeling

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Gerelateerde blogs

Actueel

Wat vind je van onze nieuwe website?

Het begon met een verlangen en is uitgegroeid tot een prachtig resultaat. Wat zijn we trots jou vandaag onze vernieuwde website te presenteren! Ook de …

Lees meer
Choochem - even voorstellen bestuur Choochem - vereniging voor hoogbegaafdheid vanuit christelijke visie
Persoonlijke verhalen

Even voorstellen: het bestuur van Choochem

Het bestuur van Choochem faciliteert leden en niet-leden in hun zoektocht naar kennis en inspiratie over hoogbegaafdheid. Alle bestuursleden hebben zelf te maken met hoogbegaafdheid, …

Lees meer
Inspiratie

Paulus en de worsteling met de waarheid

In het Oude Testament wordt van verschillende personen een vrij uitgebreide beschrijving gegeven. Dat ontbreekt bijna geheel in het Nieuwe Testament. Het is gericht op …

Lees meer
Inspiratie

Hoogbegaafde kinderen lopen vast op school

Kinderen die hoogbegaafd zijn, lopen nogal eens vast in het onderwijs. Er is lang niet altijd goede lesstof en verdieping voor hen beschikbaar, waardoor ze …

Lees meer
Actueel

Ouder en oud-leerling gezocht!

Op 14 oktober wordt er een symposium (www.chb-beleid.nl) gehouden met als doel christelijke scholen in PO en VO te verbinden rondom het thema (hoog)begaafdheid. Een ieder is …

Lees meer
Persoonlijke verhalen

Hooggevoeligheid zien als talent van God

Niet alle mensen die hooggevoelig zijn zijn hoogbegaafd. Maar alle mensen die hoogbegaafd zijn, zijn wél hooggevoelig…. Hooggevoeligheid Hooggevoeligheid, die term hoor je steeds vaker. …

Lees meer
Persoonlijke verhalen

Hoogbegaafd… en nu?

Het is maar goed dat je niet weet wat je allemaal nog mee zult maken in de jaren die voor je liggen wanneer je vlak …

Lees meer
Inspiratie

Voorleesverhaal: Ondeugende Ezra

Familie Stuiter zit aan het ontbijt. Het is een drukke boel. Ezra is bijna jarig, misschien dat ze daarom allemaal zo ontzettend druk zijn bedenkt mama …

Lees meer
Persoonlijke verhalen

Als je ontdekt dat je hoogbegaafd bent

In februari 2017 waren Jenny Tamminga en Dineke van Kooten te gast bij Groot Nieuws Radio in “Bij Jorieke”, om te vertellen over het leven …

Lees meer