Activiteiten

Meidengroep – vanaf 16 mei 2024

Dotado organiseert voor (hoog)begaafde meiden vanaf groep 5 t/m 8 vijf bijeenkomsten waarin ontmoeten, ervaren, gezelligheid en plezier hebben vooropstaan.

Ontmoetenervarengezelligheid en plezier hebben, dat is waar de meidengroep voor bedoeld is.
Veel (hoog)begaafde meisjes voelen zich weleens eenzaam en anders dan anderen. Hun gevoelens kunnen vaak intens zijn en ze willen graag alles perfect doen. Herken jij dit ook én wil je anderen ontmoeten die dit misschien ook herkennen? Dan is deze groep iets voor jou!
Na deze bijeenkomsten heb je onder andere nieuwe meiden leren kennen, meer inzicht in wat (hoog)begaafdheid is en voor jou betekent en heb je tips gekregen om om te gaan met dingen die je lastig vindt.

In vijf bijeenkomsten gaan we met elkaar creatief en actief aan de slag in een ontspannen en gezellige sfeer. Zo leer je elkaar kennen, is er ruimte om ervaringen met elkaar te delen en komen de bovenstaande thema’s en de dingen die voor jou belangrijk zijn aan bod.

Wat vonden eerdere deelnemers van de training?

Sandra: ‘Het voelde veilig om over mijn gevoelens te praten’.

Sarah: ‘Ik vind het fijn dat jullie ons goed begrijpen en naar ons luisteren’.

Voor wie is de training? Voor (hoog)begaafde meiden vanaf groep 5 t/m groep 8. Ook als je een keer eerder hebt meegedaan, ben je welkom!

Data volgende training:

De volgende meidengroep vindt plaats op donderdag 16 en 30 mei, 13 en 27 juni en 4 juli 2024.
De bijeenkomsten zijn van 16.00 tot 17.45 uur.

Wil je je opgeven? Vul het formulier in op de informatiepagina.

Locatie: Kantoor Dotado (Raadsdeel 7, Rotterdam).

Prijs: 350 euro voor 5 bijeenkomsten.
Choochemleden krijgen een korting van 10%.

CursusleidstersDe cursus wordt gegeven door Antina de Graaf, psycholoog en specialist hoogbegaafdheid. Z

Meer informatie: Zie de website van Dotado of mail ons op: info@dotado.info

 

Hoogbegaafde meisjes

Binnen Dotado verbazen wij ons er al lang niet meer over dat ongeveer 80% van de aanmeldingen jongens zijn. Dat is al jarenlang zo. De plusklassen en andere programma’s voor hoogbegaafde kinderen zitten vol met jongens. Fulltime hoogbegaafdheidsonderwijs heet meisjes bijzonder hartelijk welkom, omdat de verhouding in de klassen zo scheef is. Anderzijds blijft het ons toch steeds wel weer verbazen: er zouden toch evenveel hoogbegaafde meisjes als jongens moeten zijn, maar toch komen ze op één of andere manier niet boven water? Hoe komt dat? Lees hier meer over hoogbegaafdheid bij meisjes en vrouwen.

 

Word jij ook lid van Choochem?

Als lid van Choochem ondersteun je het zichtbaar maken van informatie en verhalen over hoogbegaafdheid, vanuit christelijke perspectief. Zodat meer mensen de (h)erkenning vinden die ze zoeken. Enkele voordelen van het lidmaatschap:

 

  • 10% korting op activiteiten
  • Toegang tot besloten Facebook-groep met gelijkgestemden
  • Gratis inspirerende webinars
  • Korting op het jaarlijkse symposium