Activiteiten

Meidengroep – vanaf 26 januari 2023

Dotado organiseert voor (hoog)begaafde meiden vanaf groep 8 t/m de 2e klas VO een meidengroep in Rotterdam, vanaf 26 januari 2023.

Vraag jij jezelf weleens af wat hoogbegaafdheid eigenlijk is? Of anderen zich ook weleens zo voelen zoals jij? Voel je je weleens wat eenzaam en wat anders dan de anderen? Herken je dat je alles perfect wilt doen en/of dat je gevoelens vaak intens kunnen zijn? Én wil jij anderen ontmoeten die dit misschien ook herkennen? Dan is deze groep iets voor jou! Tijdens vijf bijeenkomsten willen we met elkaar aan de slag gaan met deze en andere thema’s die belangrijk zijn voor jou. Dit door ervaringen met elkaar te delen, creatief bezig te zijn, kennis op te doen en te oefenen. In een ontspannen en gezellige sfeer waarin er ruimte is voor je eigen inbreng.

Na deze bijeenkomsten heb je onder andere nieuwe meiden leren kennen, meer inzicht in wat (hoog)begaafdheid is en voor jou betekent en heb je tips gekregen om om te gaan met dingen die je lastig vindt.

Voor wie? Voor (hoog)begaafde meiden vanaf groep 8 t/m de 2e klas VO.
Ook als je al een keer eerder hebt deelgenomen aan deze groep, ben je welkom!

Data: Vijf donderdagmiddagen van 16.00 – 17.30 uur (26 januari, 9 en 23 februari, 9 en 23 maart 2023).

Wil je je opgeven? Stuur een mail naar info@dotado.info met je naam en leeftijd. Of vul het formulier in op de informatiepagina.

Locatie: Kantoor Dotado (Raadsdeel 7, Rotterdam).

Prijs: 200 euro.
Choochemleden krijgen een korting van 10%.

CursusleidstersDe cursus wordt gegeven door Antina de Graaf en Esther Troost, beide orthopedagoog/psycholoog en specialist hoogbegaafdheid. Zij herkennen de hierboven genoemde thema’s, zoals gevoeligheid en perfectionisme, uit hun eigen schooltijd.

Meer informatie: Zie de website van Dotado

 

Hoogbegaafde meisjes

Binnen Dotado verbazen wij ons er al lang niet meer over dat ongeveer 80% van de aanmeldingen jongens zijn. Dat is al jarenlang zo. De plusklassen en andere programma’s voor hoogbegaafde kinderen zitten vol met jongens. Fulltime hoogbegaafdheidsonderwijs heet meisjes bijzonder hartelijk welkom, omdat de verhouding in de klassen zo scheef is. Anderzijds blijft het ons toch steeds wel weer verbazen: er zouden toch evenveel hoogbegaafde meisjes als jongens moeten zijn, maar toch komen ze op één of andere manier niet boven water? Hoe komt dat? Lees hier meer over hoogbegaafdheid bij meisjes en vrouwen.

 

Word jij ook lid van Choochem?

Als lid van Choochem ondersteun je het zichtbaar maken van informatie en verhalen over hoogbegaafdheid, vanuit christelijke perspectief. Zodat meer mensen de (h)erkenning vinden die ze zoeken. Enkele voordelen van het lidmaatschap:

 

  • 10% korting op activiteiten
  • Toegang tot besloten Facebook-groep met gelijkgestemden
  • Gratis inspirerende webinars
  • Korting op het jaarlijkse symposium