Activiteiten

Meidengroep – vanaf 28 september 2023

Dotado organiseert voor (hoog)begaafde meiden vanaf groep 8 t/m de 2e klas VO een meidengroep in Rotterdam, vanaf 28 september 2023.

Ontmoetenervarengezelligheid en plezier hebben, dat is waar de meidengroep voor bedoeld is.
Veel (hoog)begaafde meisjes voelen zich weleens eenzaam en anders dan anderen. Hun gevoelens kunnen vaak intens zijn en ze willen graag alles perfect doen. Herken jij dit ook én wil je anderen ontmoeten die dit misschien ook herkennen? Dan is deze groep iets voor jou!
Na deze bijeenkomsten heb je onder andere nieuwe meiden leren kennen, meer inzicht in wat (hoog)begaafdheid is en voor jou betekent en heb je tips gekregen om om te gaan met dingen die je lastig vindt.

In vijf bijeenkomsten gaan we met elkaar creatief en actief aan de slag in een ontspannen en gezellige sfeer. Zo leer je elkaar kennen, is er ruimte om ervaringen met elkaar te delen en komen de bovenstaande thema’s en de dingen die voor jou belangrijk zijn aan bod.

Wat vonden eerdere deelnemers van de training?

Sandra: ‘Het voelde veilig om over mijn gevoelens te praten’.

Sarah: ‘Ik vind het fijn dat jullie ons goed begrijpen en naar ons luisteren’.

Voor wie is de training? Voor (hoog)begaafde meiden vanaf groep 6 t/m de middelbare school (op basis van de aanmeldingen zorgen we voor een passende leeftijdsgroep). Ook als je een keer eerder hebt meegedaan, ben je welkom!

Data volgende training:De volgende meidengroep is op donderdag 28 september, 12 & 26 oktober, 9 & 23 november 2023 (16.00-17.45 uur).

Wil je je opgeven? Vul het formulier in op de informatiepagina.

Locatie: Kantoor Dotado (Raadsdeel 7, Rotterdam).

Prijs: 350 euro voor 5 bijeenkomsten.
Choochemleden krijgen een korting van 10%.

CursusleidstersDe cursus wordt gegeven door Antina de Graaf en Esther Troost, beide orthopedagoog/psycholoog en specialist hoogbegaafdheid. Zij herkennen de hierboven genoemde thema’s, zoals gevoeligheid en perfectionisme, uit hun eigen schooltijd.

Meer informatie: Zie de website van Dotado

 

Hoogbegaafde meisjes

Binnen Dotado verbazen wij ons er al lang niet meer over dat ongeveer 80% van de aanmeldingen jongens zijn. Dat is al jarenlang zo. De plusklassen en andere programma’s voor hoogbegaafde kinderen zitten vol met jongens. Fulltime hoogbegaafdheidsonderwijs heet meisjes bijzonder hartelijk welkom, omdat de verhouding in de klassen zo scheef is. Anderzijds blijft het ons toch steeds wel weer verbazen: er zouden toch evenveel hoogbegaafde meisjes als jongens moeten zijn, maar toch komen ze op één of andere manier niet boven water? Hoe komt dat? Lees hier meer over hoogbegaafdheid bij meisjes en vrouwen.

 

Word jij ook lid van Choochem?

Als lid van Choochem ondersteun je het zichtbaar maken van informatie en verhalen over hoogbegaafdheid, vanuit christelijke perspectief. Zodat meer mensen de (h)erkenning vinden die ze zoeken. Enkele voordelen van het lidmaatschap:

 

  • 10% korting op activiteiten
  • Toegang tot besloten Facebook-groep met gelijkgestemden
  • Gratis inspirerende webinars
  • Korting op het jaarlijkse symposium