Activiteiten

Hoogbegaafdheid: meer dan intelligent! – een e-learning

Dineke van Kooten en Karin van Dongen gaan met elkaar in dialoog in deze e-learning over het boek ‘Meer dan intelligent’.

Het boek van Tessa Kieboom en Kathleen Venderickx “Meer dan intelligent – De vele gezichten van hoogbegaafdheid bij jongeren en volwassenen” (ISBN 9789401446884, Uitgeverij Lannoo nv, 2017, 4de druk, 240 pagina’s) staat in deze e-learning centraal.

Dineke van Kooten (coach, sociale wetenschapper, psychologisch/theologisch onderlegd (1963) – LinkedIn) gaat in dialoog met Karin van Dongen (psychiatrisch verpleegkundige (1965) – LinkedIn) en bespreekt hoofdstuk voor hoofdstuk. Tal van voorbeelden uit haar rijke werkervaring, opleidingen en gelezen boeken worden aan de stof toegevoegd. Het boek is verplichte literatuur! Deze e-learning bestaat uit 6 lessen en een les met vragen van cursisten.
Het uiteindelijke resultaat is: jezelf beter leren kennen en daardoor de ander beter leren begrijpen!

De vele gezichten van hoogbegaafdheid bij jongeren en volwassenen

Elke les kent:

• een uitgebreide podcast over één hoofdstuk uit het boek,
• een YouTube filmpje of tv/radioprogramma,
• een aanvullend artikel en
• opdrachten voor een persoonlijk ontwikkelingstraject.

De hoofdstukken van het boek en daarmee de thema’s van de lessen zijn:

1. Wat is hoogbegaafdheid?
2. Hoogbegaafdheid en topsport, een leerzame vergelijking
3. Embodio’s ©, een opstap naar meer en beter
4. De hoogbegaafdheidsmatrix, een handige richtingaanwijzer
5. Embodiotraining, een unieke kans op succes
6. De succeswetten van intellectueel talent

De laatste les van de e-learning behandeld als toegift vragen van cursisten, die gaan o.a. over: persoonlijk ontwikkeling; rechtvaardigheidsgevoel, inzet, vragen, teleurstelling, perfectionisme, faalangst, overprikkeld-zijn, angst, dwang en depressie.

Deze e-learning kost € 350,- (incl. BTW voor particulier en excl. BTW voor bedrijf of organisatie). Jouw betaling zien wij graag op NL07RABO0112010873 t.n.v. Emmaüs Coaching te Rotterdam o.v.v. ‘e-learning Hoogbegaafdheid: meer dan intelligent!’. Je krijgt daarmee toegang tot heel veel kennis en inzicht mbt hoogbegaafdheid en elke les biedt diverse theoretische en wetenschappelijke invalshoeken in de vorm van podcasts, filmpjes, plaatjes en artikelen.

=> Ben je lid van Choochem, en/of doet je thuiswonende kind/puber een traject (heeft gedaan) bij Dotado of PMKT, dan krijg je 15% korting. [Laat Choochem, Dotado of PMKT dit per mail bevestigen!]
=> Ben je op de een of andere manier niet solvabel/betaalkrachtig dan kun je een mail sturen met een onderbouwd verzoek tot reductie/korting aan info@dinekevankooten.nl.
=> Heb je deze link van iemand anders gekregen? Weet dat wij voor het ontwikkelen van deze e-learning veel tijd en kosten hebben geïnvesteerd.

Wil je een les, je opdrachten of je vragen met Dineke van Kooten bespreken in een coachgesprek (1,5 uur), maak dan direct een afspraak in haar digitale agenda en klik op deze Hyperlink, dan krijg je als cursist 20% korting op de eerste 3 gesprekken.
Wil je meer weten over Dineke van Kooten, kijk dan op haar website.


Recensie: E-learning Hoogbegaafd, meer dan intelligent! (Dineke van Kooten)

In tijden van Corona zoeken we al snel naar digitale manieren om ons te laten inspireren, nu een fysieke ontmoeting haken en ogen heeft. Dineke van Kooten (coach, sociale wetenschapper, psychologisch/theologisch onderlegd) heeft dat goed begrepen en ontwikkelde een mooie e-learning aan de hand van het boek dat ik eerder aanprees in één van mijn boekrecensies: ‘Meer dan intelligent. De vele gezichten van hoogbegaafdheid bij jongeren en volwassenen’, geschreven door onze Vlaamse zuiderburen Tessa Kieboom en Kathleen Venderickx. Dit boek gaat over het omgaan met de valkuilen en uitdagingen die hoogbegaafdheid met zich meebrengen, de zogenaamde embodio’s. Dineke van Kooten ontwikkelde, met dit boek als inspiratiebron, zes inspirerende lessen met podcasts waarin ze haar visie en ervaringen deelt. Ze vult dit aan met interessante artikelen en filmpjes die gerelateerd zijn aan het onderwerp. Persoonlijke rode draad door deze e-learning vormt een opdracht die je uitdaagt om de theorie te verbinden aan je eigen verhaal als complex, intens en gedreven persoon.
De e-learning doorgewerkt hebbend, voel ik mij verrijkt met veel kennis over het onderwerp, iets wat wat mij betreft zo eigen is aan Dineke: zij is als geen ander in staat een grote bron van kennis en ervaring aan elkaar te koppelen en je nieuwsgierigheid op te wekken via allerlei interessante bronnen die ze aanreikt. Daarnaast geeft ze door middel van de koppeling van theorie en de praktische opdracht gelegenheid om het geleerde jezelf echt eigen te maken zodat je het kunt gaan toepassen in de context van het leven van elke dag, op je werk, in je gezin en in je relatie. Dat maakt deze e-learning voor mij tot een echte aanrader voor ieder die graag meer wil leren over zichzelf, zijn hoogbegaafde partner, werknemer of kind!

Geschreven door: Willemien Schollaart, eigenaar van Dotado, een bedrijf dat gespecialiseerd is in onderzoek en begeleiding van hoogbegaafde kinderen, jongeren en volwassenen.

Word jij ook lid van Choochem?

Als lid van Choochem ondersteun je het zichtbaar maken van informatie en verhalen over hoogbegaafdheid, vanuit christelijke perspectief. Zodat meer mensen de (h)erkenning vinden die ze zoeken. Enkele voordelen van het lidmaatschap:

 

  • 10% korting op activiteiten
  • Toegang tot besloten Facebook-groep met gelijkgestemden
  • Gratis inspirerende webinars
  • Korting op het jaarlijkse symposium