Kennisbank

Het Kwaliteitsregister Hoogbegaafdheid

In 2016 is het Kwaliteitsregister Hoogbegaafdheid opgericht. In dit register worden deskundigen van hoogbegaafde kinderen en volwassenen opgenomen als zij voldoen aan de kwaliteitscriteria die, in samenspraak met vertegenwoordigers uit het veld, zijn opgesteld.

Het Kwaliteitsregister Hoogbegaafdheid wil ouders, leerkrachten, scholen en particulieren op een veilige en makkelijke manier helpen in de zoektocht naar de juiste hoogbegaafdheidsdeskundige.

Het initiatief tot dit register is genomen omdat er de laatste jaren vele vormen van begeleiding zijn ontwikkeld die door diverse diensten, bureaus en commerciële instellingen worden aangeboden. Door de grote verscheidenheid op dit gebied is het niet altijd duidelijk wat er precies geboden wordt en wat de kwaliteit van de diverse aanbieders is.

Voor ouders, leerkrachten, scholen en particulieren is de keuze voor een aanbieder die in het register is opgenomen een veiligere en makkelijkere optie dan zelf op zoek te gaan in het grote aanbod.

KwaliteitsRegister Hoogbegaafdheid kan u helpen bij het uitzoeken van een hoogbegaafdheidsspecialist voor bijvoorbeeld: Studiebegeleiding, Onderzoek en/of testen of voor Advies / Coaching.

OP ZOEK NAAR EEN HOOGBEGAAFDHEIDSDESKUNDIGE?

Ben je op zoek naar een specialist op gebied van hoogbegaafdheid? Via deze link kom je bij het Kwaliteitsregister Hoogbegaafdheid.