Kennisbank

Met andere ogen

Met een special hoopt ‘Met Andere Ogen*’ een bijdrage te leveren aan het gesprek over de specifieke leer- en ontwikkelbehoeftes van
een groep kinderen van wie we meestal denken: die redden het wel. Meestal is dat ook zo. Bijvoorbeeld met hulp van groeiend aantal leraren die zich wél kunnen verplaatsen in wat deze leerlingen nodig hebben. Maar meestal doen ze het op eigen kracht. Wij hopen dat hun verhalen u kunnen inspireren met andere ogen naar ze te kijken, zodat we het uiteindelijk anders gaan doen, en anders gaan organiseren.
Veel leesplezier gewenst.

De special is hier te lezen: met_andere_ogen_-_hoogbegaafdheid_-_special_12

*Aanpak Met Andere Ogen is geïnitieerd door de coalitie Onderwijs – Zorg – Jeugd
Het programma Met Andere Ogen is gestart vanuit een verlangen van een brede Coalitie vanuit onderwijsveld, jeugdhulp- en zorgbranches, cliënt/ouder-organisaties en VNG, om door een betere samenwerking bij te dragen aan betere ontwikkelkansen voor elk kind. De daadwerkelijk uitvoering is gebouwd op dat verlangen en gebaseerd op de 7 adviezen uit het adviesrapport en implementatieplan van René Peeters. De daarin genoemde bouwstenen voor de implementatie (zoals de inspiratieregio’s) en voorgestelde vervolgstappen zijn inspiratie geweest voor het samen creëren van de Aanpak Met Andere Ogen.